Day trips | Hvidesande

" Blå " ( BLAU )

Skab et blåt kunstværk

I kølvandet af kulturfestival Bølgen arrangerer Vestjyllands Kunstpavillon en åben totalinstallation af BLÅ kunstværker med fernisering den 24. august 2013.

Enhver med tilknytning til Ringkøbing-Skjern kommune kan deltage. Det betyder, at hvis man bor i kommunen, er tilbagevendende feriegæst eller har feriehus i området og har mod på kunst og farven blå har man chancen for at blive en af de udvalgte udstillere.

Vestjyllands Kunstpavillon

Vestjyllands Kunstpavillon

Leret er et fantastisk materiale. Du kan forme alt muligt og få det til at ligne hvad som helst. Eller slet ingen ting. Otte danske kunstnere har leget med leret og skab en række kunstværker, der i høj grad appellerer til fantasien. Fine små skulpturer bygget op at tynde, tynde ribber, organiske rør, som ligger noget, man kan finde inden i sig selv, og kæmpediamanter med et metalagtigt skær.

10 tips til en god ferie i Søndervig

10 tips til en god ferie i Søndervig

I Søndervig er der rigtig mange muligheder for at få en god ferie. I kan f.eks.:

1. Besøge Sandskulpturfestival i Søndervig 

og se de imponerende meterhøje skulpturer.

Sildejazz på Beach Bowl i Søndervig 6 søndage i træk, fra 30.6. – 4.8. 2013

Igen kan man spise sild og fisk i mange varianter og nyde jazz’ens lækre toner, mens solen skinner (ellers rykkes arrangementet indenfor) og folk hygger sig. Arrangementet samler mange mennesker og man mødes her og får dyrket forskellige relationer og venskaber. Hele byen genlyder af dejlige toner og man bliver i godt humør, når de æggende toner blander sig med duften af veltillavet fisk og de kolde øl/vand står klar. Sildejazz er et rigtig godt mødested.

Hattemagerhuset

Her føler man sig hensat til gamle dage, hvor livet var anderledesHattemagerhuset holdes åbent i sommersæsonen tirsdag-onsdag og torsdag kl. 11-14 for besøgende, hvor børnene kan opleve lidt af livet, som da oldemor var barn. Der bliver kærnet smør, bagt brød i stenovnen, hugget brænde, vasket tøj i grue-kedel og leget de gamle lege som i gamle dage. Når det er tiden kan man plukke urter til en kryddersnaps og om onsdagen lave sin egen hat. Helt specielt den 9.7.

Holger Danske kommer på plads på Holger Danskes Plads

Holger Danske – et landskendt nationalsymbol

Det er ikke en hvilken som helst statue, lokale initiativtagere købte til Skjern i foråret 2013 under stor mediebevågenhed. Myten om Holger Danske fortæller nemlig, at når riget trues af en ydre fjende, vil bronzefiguren forvandle sig til et menneske og rejse sig til forsvar for Danmark.