21. Superægget | Hvidesande

21. Superægget

Rundkørsel øst, Arnborgvej/Østergade/Ringvejen, 6900 Skjern

Kunstner: Piet Hein.
Opførelsesår: 03-12-1999 
Materiale: Sølvbronceret glasfiber 

"Superægget er en geometrisk nyskabelse i dette århundrede og fremtræder som smuk, harmonisk og tidløs skulptur, der signalere Skjern som en dynamisk og fremskridtsvenlig by. En sådan skulptur vil placere Skjern på kunstens danmarkskort."
Sådan skrev fabr. Th. Skjøde Knudsen i 1994, da han  i forbindelse med Bevaringsforeningens konkurrence til udsmykning af rundkørselen Bredgade/Søndergade i Skjern første gang forslog superellipsen som udsmykning i rundkørslen i Bredgade, men ideen vandt ikke dengang genklang.

Begrundelsen for at vælge "superægget" var, at Piet Hein havde en vis tilknytning til Skjern, hvorfra hans æg fra "The Super Egg World Center" solgtes til over 30 lande. "Ægproduktionen" var dengang et succesfuldt samarbejde mellem Piet Hein og Th. Skjøde Knudsen.

Nogle år senere, da man lavede rundkørselen Arnborgvej / Ringvejen, blev ideen taget op igen af daværende kommunaldirektør Erik Lorentzen. Man fik tilladelse til at benytte Piet Heins superellipse, og ansøgninger blev sendt til lokale firmaer, banke og diverse fonde.

Skulpturen ved Ringvejen er udført i sølvbronceret glasfiber, over 4 meter højt og har i alt kostet ca. 400.000,- kr.

Del denne side

Opdateret af:

Destination Ringkøbing Fjord holger@hvidesande.dk
 

Kontakt

Adresse

Arnborgvej/Østergade/Ringvejen
6900 Skjern

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 8.5125553847
Latitude : 55.953198664