Strandgaarden Museum

I et fantastisk naturområde, blot et stenkast fra Vesterhavet og måske to fra Vest Stadil Fjord ligger Strandgaarden, Vestjyllands jagtmuseum. En stor klitgård opført i 1875 med imponerende bygningsværk og historisk spændende og interessant beretningen om livet på gården.

Jagtudstilling

På strandgården kan du opleve en udstilling om "Hjorten og skoven".. Udstillingen viser hjortevildtets rejse fra næsten udryddet, til helt almindelig i landskabet. Besøgende kan også blive klogere på biologi og fakta om hjortenes konge; kronhjorten. Et andet tema i udstillingen er samspillet mellem menneske og dyr; mellem kultur og natur. Det kommer bl.a. til udtryk i kronhjortens betydning for stenalderjægerne og jagten på hjortevildtet op gennem historien. .

Museets jagt efter hjorte

En del af udstillingen har et Således vil de udstillede genstande være ting, som er blevet udlånt til museet. Udstillingen åbner d. 1. juli 2013, og vil være at se på Strandgaarden til og med år 2015.

 Du kom opleve Hjortemere skævt tema med fokus på hjorten som pyntegenstand i hjemmet. I den forbindelse har museet lanceret en indsamlingskampagne efter alt muligt med hjorte på fra de vestjyskestuer

Jagtstuen og gaver fra naturen...

På strandgården finder du en lille jagtstue, hvor der kan nydes en varm kop kaffe I jagtstuen bliver du præsenteret for en fantastisk udsigt ud over Vest Stadil Fjord, der får kaffen til at smage ekstra godt.

I entreen er der indrettet en lille museumsbutik, hvor du kan forsyne dig med spændende varer mange med udgangspunkt i naturen og udstillingen og hjorten. Se også vores flotte udvalg i den online museumsbutik www.gavermedhistorie.dk

Der er skiftende aktiviteter for børn og voksne se programmet eller læs mere på museets hjemmeside. 

Læs mere om Strandgården på www.levendehistorie.dk  

Læs brochuren Levende Historie her.

Åbningstider
03/07/2016 - 31/08/2016 Mandag - Torsdag, Søndag 11:00 - 16:00
Pris
Voksne
50.00 DKK
Kaffe/kagebillet inkl. entre
70.00 DKK

Opdateret af:

Destination Ringkøbing Fjord holger@hvidesande.dk
 

Kontakt

Adresse

Husby Klitvej 5
6990 Ulfborg

Telefon

+45 9733 1020

Fakta

 • Faciliteter

  • Museumsbutik/Kiosk
  • Medbragt mad er tilladt
  • Parkeringsplads for busser
  • Aktivitetsmuligheder for børn
 • Samlingernes emne

  • Kulturhistorie

Find vej

Find vej til dette sted

Fra

Transport

 • Se geokoordinater

  Longitude : 8.128097
  Latitude : 56.194252

Del denne side