Pandekager med havtornkaramel | Hvidesande

Pandekager med havtornkaramel

Pandekager med havtornkaramel flamberet i whisky

Pandekager

4 dl mælk

2 æg

2 dl hvedemel

½ tsk salt

Smør til stegning

Kom mælk, æg, hvedemel og salt i en stor skål og pisk det sammen. Steg pandekagerne gyldne i lidt smør på en varm pande. Placer pandekagerne på en tallerken.

Havtornkaramel

3 spsk smør

3 spsk sukker

1 dl havtorn

1 vanillestang

3 spsk whisky

Vanilleis

Smelt smør og sukker i en varm pande. Tilsæt havtorn and vanille. Fold pandekagerne til kvart størrelse og læg 3-4 ad gangen i karamellen på panden. Tilsæt whisky og sæt ild til. Når flammerne er døet ud, er du klar til at servere med en stor skefuld vanilleis.

Del denne side