Hvide Sande

Hvide Sande ligger på kanten af Danmark. Helt ud til Vesterhavet, som byens indbyggere alle dage har levet af. Her finder du den fineste sandstrand, eventyrlige klitter med hyggelige sommerhuse og fiskekuttere med lasterne fyldte med friskfangede fisk.

I Hvide Sande er der oceaner af plads til nærvær og ro, men også et væld af muligheder for en aktiv ferie. Surfing af enhver art dyrkes flittigt på det bølgende Vesterhav og på fjordsiden. Mange gæster tager fiskestangen med og kaster snøren ud fra enten båd, mole eller havn. Og om efteråret indbyder den rå natur til vindblæste gåture i strandkanten. I Hvide Sande kommer I tæt på hinanden og tæt på naturens kræfter og mærker Vesterhavet.   

Hvide Sande - ægte oplevelser på alle årstider

Der er smukt i Hvide Sande på alle tider af året.

Kom til Hvide Sande på en sommerdag, når solen slår smut i bølgerne, og fiskekutterne tøffer ind i havnen med friskfanget fisk; køb en tallerken rejer og noget godt brød og sæt dig på en bænk, mens verden glider forbi.

Eller om efteråret, når vinden rusker i masternes tovværk, og bølgetoppene skummer hvidt i brændingen. Husk din drage, som bestemt vil være i godt selskab med mange andre farverige drager på den blå himmel.

Særlig smuk er Hvide Sande en vinterdag, når sneen glitrer, og fjorden er frosset til is. Så kan du ofte se sjove, hvide figurer der vokser ud af vandet og former unikke isskulpturer omkring bøjerne.

Måske er påsken den skønneste tid. Tag op i klitterne og ned på stranden – og hør ungerne hvine, når de for første gang dypper tæerne i vandkanten.

Havnerunde Hvide Sande

 Mange vidunderlige cykeloplevelser venter ved Hvide Sande. Uanset om I bare vil trille ud i det blå på eventyr, eller om I ønsker en planlagt rute, hvor seværdigheder langs ruten er beskrevet, så står de gode oplevelser i naturen i kø i hele området. 

Gæster i Hvide Sande og Søndervig har nu mulighed for at logge sig på et gratis trådløst netværk (Free Wifi).

En tremastet skonnert i havnen i Hvide Sande.

Tag på camping helt ned til vandkanten. 

I et lejet feriehus er der plads til alle. Familien kan være sammen om at lave mad, grille på egen terrasse i aftensolen, eller spille og læse ved skæret fra brændeovnen på kolde vinterdage.

Hvide Sande Sømandshjem er genopstået, som Hvide Sande Hotel med nyistandsatte værelser

Privat indkvartering og bed & breakfast i Hvide Sande. 

Mange kommer i egen auto-camper og vil overnatte 1-2 eller 3 nætter i vores område, inden man kører videre, og til det har vi flere steder, hvor det kan lade sig gøre.

De vidunderlige fiskeforretninger

Se filmen med Arne, der hver nat drager ud på Vesterhavet fra Hvide Sande.

Hvide Sande og omegn har uanede muligheder for lystfiskeri. 

Vores surf-ekspert guider dig til de bedste surfspots i Hvide Sande. 

Kabelparken ved Hvide Sande

Find ud af, hvad der sker indenfor murene af fiskeauktionen i Hvide Sande. 

Hvide Sande Havn er byens nerve og livsgrundlag. Nu skal den største investering i havnens historie sætte gang i nye maritime projekter.

Hvide Sande er Danmarks 5.største fiskerihavn.

Lyngvig Fyr er det sidst-byggede fyrtårn langs den jyske vestkyst. Fyret blev bygget i 1906 og tændtes første gang den 3. november.

Vand til begge sider, masser af hvidt sand og næsten ingen træer, det giver et helt fantastisk lys over hele Holmsland Klit og Hvide Sande.

Hvide Sande – midt på sandtangen mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord.

Når du kan se et hvidkalket fyr tårne sig op i horisonten bag klitterne, er du ikke langt fra Nørre Lyngvig. Tilbagelæg de 228 trin op til toppen, og bliv belønnet med vestkystens vildeste panoramaudsigt.

Del denne side