Hvide Sande

Ferie i Danmark er for alle. Her er både noget for dem, der er på ferie med børn, for dem, der vil have en byferie fyldt med kulturelle oplevelser og for dem, der vil have fysisk udfoldelse. På denne side kan du hente masser af inspiration og praktiske råd til din næste Danmarksferie.

Geografisk Kort

 

 

 


Skjern Enge er Danmarks eneste floddelta. Området giver mad og hvile til i tusindvis fugle, der skal til og fra ynglesteder i det høje nord.

Få mere at vide om Skjern Enge.

Skjern Enge er et mekka for fuglevenner.

Hvide Sande er byen med stoute fiskere i arbejdstøj, lyseblå fiskekuttere, hvide sandstrande og en farverig surf-kultur. Byen ligger midt på den smalle landtange mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord.

Badebyen Søndervig rummer både historisk charme og alle moderne faciliteter. Den nemme adgang til havet og sandstranden har givet byen tilnavnet "Porten til Vesterhavet".

Den smukke, gamle købstad ved Ringkøbing Fjord er et perfekt udgangspunkt for gæster, som gerne vil have både byliv med kulturtilbud og naturoplevelser i særklasse .

I Bork Havn mødes gammelt og nyt. Om sommeren vrimler det med liv på havnen og på strandende nord og syd for den lille havneby.

Skjern er Danmarks yngste købstad og Ringkøbing-Skjern Kommunes næststørste by. 15 kilometer nordvest for Skjern ligger Stauning Lufthavn, som også huser Danmarks Flymusuem.

Byen på heden.

Geografisk betyder ordet tarm, "langt, smalt landareal". Byen ligger ved den vestjyske bane-strækning, som forbinder vores landsdel med resten af Danmark. 

Vedersø Klit er et af de smukkeste feriehusområder i Danmark – og samtidig et område med aktiviteter.

Feriehus, husbåd, campingplads, shelter, hotel eller bed & breakfast. I Hvide Sande og Ringkøbing Fjord-området har du valget imellem mange forskellige overnatningsmuligheder. 

Find det sommerhus, som passer jer bedst. 

Tag på campingferie ved Ringkøbing Fjord. 

Hotel- og kroophold ved Vesterhavet og Ringkøbing Fjord betyder afslapning og frihed til bare at nyde tilværelsen. 

Følg os på Facebook

 

Hvidesande.dk på Instagram

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV

og modtag eksklusive tilbud og tips til jeres ferie ved Hvide Sande. 

 
 

Den specielle råhygge i en lille havn.

Hvide Sande - Mærk Vesterhavet

Vesterhavet skal mærkes!
Her ved Vesterhavet skal vinden føles i håret, man skal dufte saltet, få sand imellem tæerne, fornemme vandet på kroppen og vende hjem til feriehuset med håret filtret og fyldt med salt, sand mellem tænderne og en masse frisk luft i lungerne. Så har man mærket Vesterhavet. Og vær opmærksom på, at al den friske luft fra Vesterhavet kan trætte, men det er en god træthed! En træthed, som giver en god og helbredende søvn, så man vågner frisk og veludhvilet næste dag. Så kom til kræfter hos os, mens du mærker Vesterhavet. Vi er sikre på, at du vil have godt af det og også nyde det.

Destination med sjæl

Nogle af Danmarks 7000 km kyst ligger her hos os og mod vest er den næste nabo det engelske kongerige. Livet leves på kanten af naturen og har til alle tider været afhængig af den. Det har givet stedet en sjæl – en sjæl, der kan mærkes. Vesterhavet har altid været en både stor og også farlig medspiller, som har kostet mange menneskeliv, men som også har ført fremmede søfolk til, når et skib er forlist ved kysten. Mange ting er rettede mod Vesterhavet, da det har været den primære arbejdsplads for rigtig mange mennesker og f.eks. fyret har sendt sit lys ud til skibene, så de har kunnet finde ud af, hvor på Jyllands kyst de befandt sig.

Byer og Oplevelser

Vi har interessante byer rundt i området. Både badebyer, købstæder, handelsbyer, havnebyer, små fjordhavne og landsbyer, som alle har deres eget særpræg. Og indbyggernes stolthed og glæde ved deres by eller egn er stor, ligesom deres vilje til at klare sig selv og tilværelsen. Der er stolte handelstraditioner og der lægges vægt på god service. Oplevelserne er fantastiske i naturen, på vandet eller i feriehuset og så er det at bygge sandslotte blevet til kunst, gamle jernbanespor til skinnecykelruter, færger over åen til trækfærger ligesom vinden er den hårdeste modstander på cykelstierne og de friske fisk den fineste tilskyndelse til at spise lækkert. 

Officielle Turistorganisation

Hvidesande.dk er hjemmesiden for den officielle turistorganisation Ringkøbing Fjord Turisme og det var i 2013 det første skridt til forbedring af vort digitale udtryk under Den Europæiske Socialfond. Derefter fik vore interaktive skærme et nyt og forbedret udseende og brugbarheden blev optimeret. Vi har i skrivende stund (januar 2016) 38 af disse skærme rundt i hele området. Vi er til enhver tid interesserede i, at høre fra brugere af siden og af vore interaktive skærme for at blive endnu bedre. Destination Ringkøbing Fjord har i samarbejde med Ringkøbing-Skjern kommune arbejdet med flere forskellige projekter, som omhandler vore strande, tilgang til fjorden, udvikling i byerne og lignende interessante opgaver.

Strategiske partnere

Esmark Logo

Lokalt udlejningsbureau tæt ved Vesterhavet

Feriepartner Hvide Sande logo

Mere end 400 sommerhuse på Holmsland Klit