Der er rig mulighed for at leje cykler ved Hvide Sande

Læs mere om byerne omkring Hvide Sande

Danmarks flymuseum

Oplev historien på Bork Vikingehavn

Skjern Enge er Danmarks eneste floddelta. Området giver mad og hvile til i tusindvis fugle, der skal til og fra ynglesteder i det høje nord.

Fjorden Rundt - Cirka 100 km - Ringkøbing Fjord rundt

Cyklister ved Ringkøbing Fjord
De 100 kilometer rundt om Ringkøbing Fjord byder på mange forskellige oplevelser, så sæt bare det meste af dagen af. Ruten er skiltet hele fjorden rundt med Nr 760.

De 100 km rundt begynder i Hvide Sande og går nordpå ad naturstien, som løber i klitroden gennem duftende hede med hybenroser, lyng, blåbær, fyrrekrat og fuglefløjt. Undervejs passeres det smukke Lyngvig Fyr, som er Danmarks højeste fyrtårn. Turen fortsætter forbi de mange forskellige feriehuse og op gennem Søndervig med alle dens tilbud.

Stauning Havn

Fra Søndervig kan du vælge at cykle langs vejen til Ringkøbing, eller du kan tage den smukke tur langs fjorden på Danmarks ældste cykelsti. Fra Ringkøbing fortsætter du ud langs østsiden af fjorden gennem Velling, forbi Danmarks Flymuseum, Stauning Havn og sågar et af Danmarks få whiskydestillerier, Stauning Whisky, som findes lige uden for Stauning.

Bork Havn

Derefter går turen over et af landets skønneste naturområder, Skjern Enge og Skjern Å, med bl.a. fugletårne og trækfærger, til Lønborg Kirke på Borgbanken, Lønborggård – et gammelt bispesæde – og ind over Bork Havn og Bork Vikingehavn. Videre ud over engarealet, som går over i Værneengene og Tipperne, som er endnu et af landets skønneste og mest særprægede naturområder.

Holmlands Klit

Turen går nu bag om Nymindegab og videre over den strøm, Gl. Gab, der tidligere udgjorde Holmslands Klits eneste åbning mellem fjord og hav. Så skal der trædes i pedalerne op ad kysten, igen på naturstien, som snor sig i sommerhusområder, fredede hedestykker og helt op til klitterne, hvor havets brusen høres lige bagved, og de gamle sømærker står på klittoppene. Her får man øje på vindmøllerne ved indsejlingen i Hvide Sande.

Nyd frokosten på Ringkøbing Havn, en kop kaffe på Stauning Havn, en is på Bork Havn og den afsluttende øl/vand på Hvide Sande Havn. Eller tag madpakken med og spis den i naturen.

Ting du kan se på turen

Her kan du se hvad du kan opleve på ruten 760. Rundt om Ringkøbing Fjord på cykel.

Fjorden Rundt